Slaapwijzer

Slaapwijzer

Tips voor een gezonde nachtrust

Klachten? Pijnklachten in de ochtend? Gevoelige gewrichten of het gevoel niet voldoende uitgerust te zijn? Slaap wijzer met onze tips. En ontdek de beste slaaphouding bij lage rugpijn. Gerede kans namelijk dat een verkeerde lighouding in bed de boosdoener is. Zo’n houding kan namelijk een trigger zijn voor tal van klachten. En die sluipen er langzaam in.

Daarom geven wij je een beter inzicht in de geheimen van onze slaap. Een goede nachtrust draait immers om het totale plaatje. Dat begint bij het lichaam. Dat lichaam is een wonderlijke totaalketen van samenhangende elementen. En juist die keten is het uitgangspunt voor onze tips.

Tips om klachtenvrij te kunnen slapen kunnen dus heel eenvoudig zijn. Simpelweg door het te bekijken vanuit de mens. Het meest natuurlijke, en daarmee het beste, slaapsysteem beweegt met het lichaam mee. Zo zorgt het, heel slim, voor een verfijnde gelijkmatige drukverdeling. Kies daarom een slaapsysteem dat zich voortdurend aan elke mogelijke houdingsverandering aanpast. We leggen het je graag uit.

“De mens is een beweeglijk en ademend organisme. Beweeglijk kunnenzijn is een noodzakelijke voorwaarde om gezond te kunnen blijven.”

Tips voor een goede uitrusting

Om te begrijpen hoe ‘zwevend’ slapen werkt, dien je het eerst te voelen. Kom daarom gerust vrijblijvend langs bij ons moederbedrijf. We leggen het je graag uit. Dan kun je meteen zien dat we werken met honderd procent natuurlijke materialen. Want wij van FlowSleeping vinden dat je 100% natuurlijk uitgerust moet zijn. Bekijk hier onze demofilm.

Drukspreidende tips: De keuze van een matras

Drukspreiding is de basisuitrusting van ons FlowSysteem. Ons geavanceerde systeem verplaatst de druk horizontaal in plaats van verticaal. Deze drukspreiding is ook van belang voor de matras. Ons lichaam maakt als eerste contact met een matras. Een heup of schouder veroorzaakt puntbelasting.

De mate waarin een matras zich gemakkelijk voegt naar de puntbelasting heet puntelasticiteit. De allerbeste ondergrond daarvoor is Pinfoam natuurlatex. 100% natuurlatex dus. Kies daarom altijd dit natuurproduct. Natuurlatex voegt zich gemakkelijk, heeft een uitstekende ventilatiewaarde en veroorzaakt weinig tegendruk. Bovendien laat het, als het niet te dik is, voldoende bewegingsvrijheid toe.

Reguliere producten, zoals matrasvering en een statische lattenbodem, roepen altijd tegendruk op. Binnenvering, of pocketvering, handgemaakt of niet, veroorzaken altijd een toenemende tegendruk. Deze tegendruk kan geen kant op. Bovendien verandert de spierspanning voortdurend in je slaap. Je wil bewegen maar de ondergrond beweegt niet mee. De ondergrond blijft op dezelfde manier tegendrukken. Dat roept afweerspanning op, vooral in de onderrug. Met klachten tot gevolg…….

“Drukspreiding is de basisuitrusting van ons FlowSysteem. Ons geavanceerde systeem verplaatst de druk horizontaal in plaats van verticaal.”

Tips ter voorkoming van 'verstikking'

Als ademend organisme, zowel via de luchtweg als via de huid, is het goed om op de ademende kwaliteit van de slaapplek te letten. Kies daarom voor ademende stoffen. Deze tips gelden vooral voor kinderen. Warmte, vocht en statische elektriciteit moeten weg kunnen. Voorkom dus de verstikkende werking van ‘visco-elastisch’, ‘drukverlagend’, ‘met schuim afgedekte pocket- of binnenvering’, ‘water- of luchtmatrassen’ of ‘polyester beddengoed’.

Tips en slaapadviezen onderbouwd

Belangrijk is dus de ergonomische en ademende kwaliteit van een slaapplek. Vaak leidt de zoektocht naar ‘jouw bedmaatje’ tot een middelmatig resultaat. Als consument probeer je een weg te banen door alle aanprijzingen voor stevigheid, hardheidsgradaties en matrasconstructies. Laat je daarom vooral niet verwarren door tips als schuimvulling, traagschuim of andere termen. Die doen alleen maar kwaad. Dat is nu juíst de reden waarom we klachten aan rug, heupen, nek en schouders krijgen. Met onze tips kun je deze verhelpen.

De oplossing ligt dus letterlijk in de kennis van ons eigen lichaam. Daarom ontwikkelden wij een slaapsysteem dat zich aanpast aan de mens, ongeacht bouw of gewichtsklasse. Zo creëren we de beste slaaphouding bij lage rugpijn en tal van andere klachten. We zorgen dus dat onze klanten goed uitgerust zijn met onze tips.

Slaap wijzer met onze 11 tips: lees meer in onze blog!

Goed slapen tips

Er zijn al talloze onderzoeken geweest naar slaapgedrag, de verschillende slaapfasen en wat slaap eigenlijk voor je doet. Vanzelfsprekend doet een overvolle maag, alcohol, koffie of stress de kwaliteit van slaap geen goed. De keuze van een slaapsysteem daarentegen heeft juist wél een gunstig effect op de kwaliteit van slaap. Gemiddeld brengen we zo’n 8 uur slapend door. Dat moet fijn zijn. Het lichaam herstelt immers ’s nachts. Die slaapfase moet dan ook zo ideaal mogelijk verlopen. Vandaar onze tips. Uit...