Slaapsystemen

Slaapsystemen

Ontdek ons zwevend bed

De mens is gemaakt om ook ’s nachts te bewegen. Dat geldt ook voor ons slaapsysteem. Daarom is ons systeem fundamenteel anders dan een conventioneel bed. Een traditioneel bed dwingt het lichaam tot een statische toestand. En dat is niet goed. Een bed mag namelijk nóóit de bewegingsvrijheid belemmeren. Ook de immense matraskeuzes en vastliggende bedbodems forceren die flexibiliteit.

En dus ontwikkelden wij ons dynamisch slaapsysteem. Daarbij introduceerden we een zelfregulerende lattenbodem. Deze verstelbare lattenbodem is flexibel en beweegt met je mee. Zo heb jij alle ruimte om klachtenvrij én uitgerust uit bed te stappen.

Dankzij het ‘zweven’ van ons systeem wordt het lichaam juist níet in een vaste positie gedwongen. Vergelijk het met de positieve eigenschappen van een waterbed, zonder de nadelen ervan.

“Alle ruimte om klachtenvrij én uitgerust uit bed te stappen.”

Handgemaakt bed met horizontale drukspreiding

Onze handgemaakte bedden hebben in de lattenbodem drie zones. Deze zones gelden voor de schouderpartij, de heupen en de benen. Alle drie de zones zijn onafhankelijk van elkaar vrij instelbaar. Hierdoor bepaal je zelf de mate van beweeglijkheid. Ook bepaal je zelf de mate van ondersteuning van het bed. De keuze voor een hardheidsgraad van een matras is daardoor overbodig. Gelukkig maar, want een regulier bed zakt op heuphoogte meestal door. Met vervelende klachten tot gevolg.

Dankzij ons FlowSysteem krijgen de zwaardere delen van het lichaam de ruimte. Ze kunnen de lichtere delen van het lichaam niet beïnvloeden. In plaats van het systeem harder te maken, wordt er juist méér ruimte vrijgemaakt. Dat doet de zwevende constructie van de lattenbodem. De verticale druk wordt dus horizontaal over het bed gespreid.

“Dankzij het ‘zweven’ van ons systeem wordt het lichaam niet in een vaste positie gedwongen.”

Ontspanning in bed

Steeds meer mensen hebben last van hun lage rugspieren. Dat gebeurt vooral zodra ze wat langer in bed blijven liggen. Ze krijgen dus rugklachten ín en door het bed. Kenmerkend aan onze FlowSystemen is dat ze juíst om die reden opzettelijk weinig vering bezitten. Veren veroorzaken een abnormale tegendruk op het lichaam. Het lichaam reageert hierop met een ‘afweerspanning’ van de grote rugspieren. Juist die tegendruk voorkomen we dankzij het ergonomisch bed van FlowSysteem. Het zwevend effect van de lattenbodem draagt je.

Onze ambassadeurs ervaren meteen een verrassende lichamelijke ontspanning. Dat komt omdat ons slaapsysteem zich automatisch instelt op de natuurlijke lichaamsvorm. Maak daarom vrijblijvend kennis met het zwevend gevoel dat geen enkel ander bed kent. FlowSleeping, een bed met een plus.