FlowForm

FlowForm

Persoonlijk slaapcomfort uitgelegd: de FlowForm

Onze FlowSleeping slaapsystemen bestaan uit een ingenieus raamwerk. In dat raamwerk zijn aan de lange binnenzijden banden gemonteerd, die over steunpunten rollen. Elke zijde heeft drie bevestigde banden welke afzonderlijk van elkaar instelbaar zijn. Deze banden ondersteunen respectievelijk de schouders, het bekken en de benen. Bij de FlowForm rust op deze banden een vrij bewegende bodem met schotels bestaande uit negen elementen.

Elke FlowForm is zelfregulerend in z’n ondersteuning en past zich dus automatisch aan elke houding aan. De bodem wordt enkel ingesteld op de mate van beweeglijkheid, noodzakelijk voor aanpassing en ondersteuning van de lichaamsvorm. Zo bieden we persoonlijk slaapcomfort, waarbij je ongemerkt van houding kan veranderen.

“Flowform is een natuurlijk dynamisch slaapsysteem dat meebeweegt met élk lichaam.”

Ongemerkt en automatisch

Zodra een element door een heup- of schouderpunt wordt belast, zal dit element zich naar beneden verplaatsen en de druk wegnemen. De naastgelegen elementen reageren hierop door omhoog te gaan. De lage rug, taille en knieën worden ondersteund, precies zoveel als de lichaamsbouw vraagt. Zodra je van houding verandert, wordt de druk weer op een andere manier weggenomen en stelt het systeem zich opnieuw in. Ongemerkt, geruisloos en automatisch.
Basic
Handmatig verstelbaar
Elektrisch verstelbaar

Schotelbodem

Samengevat is deze schotelbodem de meest gangbare keuze. En heeft negen vrij bewegende latten die losjes met elkaar in verbinding staan. De beuken latten waarop de verende elementen zijn gemonteerd, geven bij elke lighouding dezelfde steun. De bewegende elementen passen zich volledig aan op de lichaamshouding. De druk van het lichaam verspreidt zich daardoor optimaal naar links, rechts en het midden.

Het lichaam wordt op een natuurlijke manier gedragen en ondersteund. Het ligt dus niet vast in een matras of traagschuim. Dit is een bijzondere verrassende ervaring. Natuurlijke rust dus. Daarom noemen wij dit zwevend slapen. Zonder deining, zonder geforceerde ondersteuning en zonder druk.