Matrassen

Natuurlatex matras

Ons matras beweegt soepel mee

Om soepel te bewegen heeft ons matras bewust geen zones nodig. Zo beweegt ons matras volledig met jou en het slaapsysteem mee. Onze basisuitrusting is namelijk het FlowSysteem. Daarbij stellen we hoge eisen aan de kwaliteit van de matras. En dus kiezen we uitsluitend natuurlijke materialen. We vertellen waarom.
“Onze matrassen bestaan in de kern uit 100% natuurlatex.”

100% Natuurlijk matras

Onze matrassen bestaan in de kern uit 100% natuurlatex. Een natuur latex matras wordt gemaakt van rubber. Dat rubber is afkomstig van de rubberboom ‘Hevea brasiliensis’. De benaming ‘100% natuurlatex’ geldt enkel bij een matras dat uit minstens 40% natuurlijk aandeel bestaat. Vraag bij de aanschaf van een natuur matras daarom altijd naar het aandeel natuurlijk product. Vergis je niet. ‘100% latex’ betekent immers altijd dat er uitsluitend synthetisch rubber gebruikt is. Let dus op de benaming ‘natuur’.

Onze matrassen bestaan uit minimaal 85% natuurlatex. Slechts maximaal 15% bestaat uit synthetische latex. Zo elimineren we de verschillen in hardheid, die het gevolg zijn van een hoger percentage natuurlatex. Daarbij behoudt de matras wel 100% van zijn natuurlijke eigenschappen.

Tencel
Tencel Wol
100% Natuurlatex

Goed voor mens & milieu

Om kwaliteit te kunnen blijven garanderen, werken wij niet met vulstoffen. Hoe hoger het aandeel natuurlatex, hoe duurzamer het product. Dat herken je ook aan de prijs. En dus investeer je in een natuurproduct dat schoon en antibacterieel is. Ook investeer je hiermee in een aanzienlijk langere levensduur. Concluderend loont zo’n investering voor mens, milieu en portemonnee.

In tegenstelling tot de productie van traditionele matrassen worden onze matrassen vele malen milieuvriendelijker geproduceerd. De productie van koudschuim of synthetische latex vraagt daarentegen een veelvoud aan energie. Kortom, jouw natuur wordt ontzettend blij van onze matrassen.

Een verademend matras

Een natuurlatex matras past naadloos bij ons gedachtegoed. Dit matras past zich aan en beweegt mee. Synthetische producten daarentegen zijn daartoe niet in staat. Ook de celstructuur van een natuurlatex matras komt een evenwichtige en aangename natuurlijke slaapomgeving ten goede. De matras ademt dankzij de open poriën. Zo garanderen we een verantwoord bedklimaat, want een nachtrust mag nooit verstikkend zijn.
Onze matrashoezen zijn in twee varianten beschikbaar:

  • 100% Tencel;
  • Tencel gevuld met een combinatie van wol en katoengaren

Kenmerken natuurlijk matras:

  • naadloze aanpassing en ondersteuning
  • natuurlijke ventilatie
  • hoge isolatiewaarde
  • antibacterieel
  • langere levensduur

Matras met Tencel hoes

Onze natuurlatex matrassen hebben een hoes van Tencel. Dit natuurlijke materiaal is sterker en zachter dan katoen. Tencel wordt vervaardigd uit puur natuurlijke houtcellulose. Dit materiaal is afkomstig van Europese en Latijns-Amerikaanse bossen. Dankzij het duurzaam PEFC-certificaat voor herbebossing is Tencel milieuverantwoord. De natuurlijke vochtopname is bij onze matrashoezen daarom hoger in vergelijking met katoen. De hoezen van de matrassen zijn gebreid. Dat past bij het soepele en rekbare karakter van natuurlatex. Ook zijn ze afritsbaar en wasbaar.